Тел: +86 755 2357 1734

Банда: +86 189 2287 9832

Е-маил:

Затражи Цитат
Блогови/вести

Кућа - О нама - Блогови/вести - Како одабрати и одредити материјале од пластичне смоле за ваш пројекат пластичних калупа?

Како одабрати и одредити материјале од пластичне смоле за ваш пројекат пластичних калупа?

03. 01, 2022

На данашњем тржишту постоји мноштво материјала за купце да бирају. Стога је процес одабира материјала од смоле за бризгање пластике веома изазован на почетку. У Бест тимес молд & пластиц продуцтс тецхнологи Лтд., добро смо свесни да сваки пластични материјал од смоле има своје јединствене карактеристике и предности, тако да блиско сарађујемо са нашим купцима како бисмо изабрали одговарајуће материјале за њихове производне пројекте.


У наставку су неки најчешће коришћени смолни материјали:


АБС

АБС (акрилонитрил-бутадиен-стирен) налази се широј употреби у различитим индустријама од аутомобилске до производње цевовода због своје највеће ударне силе и механичке чврстоће. Метални премаз се најлакше причвршћује на АБС, тако да је овај материјал веома погодан за производњу телефона, туш глава и рукованих производа. Међутим, овај материјал није веома отпоран на хемикалије, па је боље да га не користите у апликацијама које захтевају електричну изолацију или отпорност на ултраљубичасто зрачење.


Ацетал/ПОМ

ПОМ, такође познат као ацетал, има изванредну површинску мазивост, отпорност на пузање (памћење) и хемијске раствараче. Идеалан је материјал за примену у индустрији хране, пића, машинској, аутомобилској и кућној индустрији. Обично бирамо ову смолу за производњу компоненти играчака, као и зупчаника и лежајева. Осим тога, често се примењује у производњи производа за аутомобиле и домаћинство. Међутим, није добар избор за примену у условима високе температуре.


Полипропилен

Полипропилен, познатији као ПП, познат је по својој флексибилности у паковању, управљању течностима и преради, производима за домаћинство и неким аутомобилским деловима. Иако је полипропилен врста запаљивог материјала и подложан ултраљубичастом зрачењу, и даље има добру хемијску и електричну отпорност. Већина врста ПП је запаљива и подложна деградацији УВ зрачењем.


БОКОВИ

ХИПС, скраћено за полистирен са високим утицајем, је чврст материјал са ниском ценом перформанси и трошковима и површином која се може прилагодити. Овај материјал је једноставан за штампање, лепљење, лепљење и декорацију, и уобичајенији је у индустрији, индустрији екрана, штампању, графичкој и прототипској индустрији. Иако је запаљив, на тржишту постоје сорте отпорне на пламен.


ЛДПЕ

ЛДПЕ, односно полиетилен ниске густине, је верзија полиетилена са највећом флексибилношћу. Има јаку отпорност на влагу и велику отпорност на ударце. Овај материјал се обично користи у производњи многих производа широке потрошње, предмета за домаћинство, као и медицинских помагала и жица. Међутим, овај материјал је тешко лепити, па је боље да га не користите у екстремним временским условима или високим температурама.


Кључна разматрања за избор смоластих материјала:

Имајте на уму следеће варијабле када бирате смолни материјал за ваш производни пројекат:

· Чврстоћа на удар ‿Неки пластични производи захтевају већу чврстоћу базе од осталих, тако да ИЗОД ударну чврстоћу материјала од смоле треба одлучити пре него што започнете калуп.

· Затезна чврстоћа ‿Обично користимо крајњу затезну или крајњу чврстоћу за мерење отпорности смоле на затезање и њене способности да издржи одређену количину оптерећења.

· Модул савијања ‿колико се материјал може савити без оштећења и још увек може да се врати у првобитни облик.

· Отпорност на топлоту ‿За неке пластичне производе који захтевају изолацију или толеранцију за релативно шири опсег температурних услова, отпорност на топлоту је веома важна.

· Апсорпција воде ‿колико воде апсорбује материјал након 24 сата потапања, обично се мери у процентима.


Избор материјала од смоле за ваш пројекат


Ако изаберете најприкладнији материјал смоле пре него што започнете калуп, не само да ћете уштедети време и трошкове, већ ћете и обезбедити своју производњу са највишим могућим нивоом перформанси и производности. Да бисте гарантовали идеалан избор материјала од смоле, предлажемо вам да се консултујете са квалификованом компанијом за бризгање пластике (Бест тимес молд & пластиц продуцтс тецхнологи Лтд.)


Како одабрати