Тел: +86 755 2357 1734

Банда: +86 189 2287 9832

Е-маил:

Затражи Цитат
Блогови/вести

Кућа - О нама - Блогови/вести - Систем врућих клизача за калупе за бризгање пластике Кнов-хов

Систем врућих клизача за калупе за бризгање пластике Кнов-хов

03. 08, 2022

Зашто нам је потребан систем врућих клизача за калупе за бризгање пластике?

Хладни клизач калупа односи се на део између шупљине калупа и капије. Растопљена пластика одржава своју флуидност унутар клизника захваљујући притиску убризгавања и сопственој топлоти. Међутим, као део материјала за обликовање, тркач није било који део производа. Као резултат тога, када дизајнирамо калуп, морамо узети у обзир не само пуњење, већ и производњу која штеди материјал скраћивањем или смањењем величине клизника; у ствари, веома нам је тешко да имамо и једно и друго кроз хладни клизач. али систем врућих клизника може решити овај проблем.


Врсте и примена Хот Руннер-а:

Приликом коришћења вруће ламеле, правилан избор типа капије је веома важан, јер тип капије директно одређује избор компоненти вруће воде, као и производњу и пројектовање калупа. Према томе, врући клизач се може класификовати у 3 типа на основу типа капије, тј. (1) систем врућих клизника са врућим врхом, (2) систем врућих клизача са уличним заливом и (3) систем врућих клизних вентила са вентилом.


Хот Тип Хот Руннер

То је најшире примењени врући клизач, пошто сваки добављач врућих ланаца обезбеђује овај систем. Иако системи различитих добављача имају различите млазнице и улошке млазнице различитих облика и величина, они раде на потпуно исти начин, а то је прецизно подешавање и контрола температуре калупа на капији помоћу методе која комбинује врући врх уметка на предњој страни млазница са системом за хлађење. Свака хот руннер компанија је уложила много новца у истраживање и развој врућег врха.


Систем врућих клизача са врућим врхом може се користити за већину пластичних материјала за обликовање, као што су ПП, ПЕ, ПС, ЛЦП, ПА, ПЕТ, ПБТ, ПЕЕК, ПОМ, ПЕИ, ПММА, АБС, ПВЦ, ПЦ, ПСУ и ТПУ , итд. Уопштено говорећи, капија са врућим врхом се користи за производњу делова средње и мале величине, есп. погодан за производњу макро делова. Пречник пресека капије обично је између 0,5 мм и 2,0 мм.


Спруе Гатинг Хот Руннер

У врућој водилици са уличним улазом, растопљена пластика улази у шупљину калупа кроз отворену цев. Губитак притиска протока растопа у области капије је веома мали. Систем врућих клизача са уличним улазом је погоднији за производњу делова средње и велике величине. ознака капије ће бити видљивија због веће величине. Дакле, систем врућих клизача с уливом се обично примењује на унутрашње производе или компоненте које немају високе захтеве за изглед ознака на капији. Такође, изводни отвор се често користи у комбинацији са хладним клизником, тј. узимајући млазницу излива као главни вод и извод, и пројектовање отвора излива дуж хладног вода. У примени, отвор за улијевање се може повећати ради глатког протока, јер ознаке на вратима на хладном воду нису важне.


Хот Руннер за вентиле

Вруће тркаче са вентилом је још један систем врућих тркача који испоручују глобалне главне компаније за вруће трке. Преко контролера игле вентила, овај систем игала механички отвара или затвара капију у унапред подешено време. Овај тип врућих клизника има предности у односу на претходна 2 система (Хот Тип Хот Руннер & Спруе Гатинг Хот Руннер), као што је ручна контрола времена отварања/затварања капије, омогућавање глатке и сјајне ознаке на капији и проширење апликације вруће воде.

(Бест тимес молд & пластиц продуцтс тецхнологи Лтд.)


Систем врућих тркача за бризгање пластике Моулд Кнов-хов


Систем врућих клизача за бризгање пластике Моулд Кнов-хов