Тел: +86 755 2357 1734

Банда: +86 189 2287 9832

Е-маил:

Затражи Цитат
Технички центар

Кућа - Пројектни менаџмент - Технички центар - Термосет калупи Увод

Термосет калупи Увод

03. 09, 2022

Бест Тимес Молд је такође специјализован за СМЦ/БМЦ/ГМТ/ЛФТ калуп више од десет година.


СМЦ ( једињење за калупе за листове) је мешавина полимерне смоле, пунила за уметање, ојачања влакнима, катализатора, пигмената, стабилизатора, средстава за одвајање и згушњивача. Производња СМЦ је континуирани ин-лине процес.


Овим процесом се добијају сложени делови високе чврстоће у великом броју величина. Одговарајуће металне матрице се монтирају у хидрауличну пресу за обликовање. Материјално пуњење се ручно или роботски ставља у калуп; загрејане половине калупа се затварају и примењује се притисак до 2000 пси. Време циклуса се креће од једне до пет минута, у зависности од величине и дебљине дела. Карактеристике као што су ребра, избочине и уметци се могу укалупити.


Компресијски обликовани делови од фибергласа одликују се величином и обликом мреже, две одличне завршне површине и изванредна поновљивост делова у део. Трошкови обрезивања и завршне обраде су минимални.


Доступни су премази у калупу и вакуумски систем у алату за побољшање способности бојења површине, елиминишући потребу за прајмером.


Једињења боја могу се прилагодити.


Предност СМЦ делова за обликовање је следећа:

1. Добра стабилност димензија, укључујући одличну топлотну отпорност.

2. Пигментабилан за уливену боју, најбољи изглед са текстуром буђи.

3. Одлично задржавање имовине у хладном и врућем окружењу.

4. Погодно за спољашњу употребу у апликацијама које укључују УВ излагање и воду.


БМЦ (булк моулдинг јоинт) калуп користи термореактивну пластику која се састоји од полимерне смоле, разних пунила за уметање, ојачања влакнима, катализатора, стабилизатора и пигмената који формирају вискозност. Високо је испуњен и ојачан кратким влакнима.


БМЦ је доступан у расутим врећама као иу облику пужева. Операција мешања се може обавити на више начина. Постоје три методе за комбиновање стакла са пастом: континуални вијчани миксер, сигма ножни миксер и ножни миксер плуга. Одабрани процес зависи од специфичних својстава производа, облика и запремине производа.


У зависности од крајње употребе, једињења су формулисана за постизање чврсте контроле димензија, отпорности на пламен, високе диелектричне чврстоће, отпорности на корозију и мрље и стабилности боје. Његове одличне карактеристике течења чине БМЦ калуп погодним за широк спектар примена које захтевају прецизност у детаљима и димензијама. Материјал је доступан у великом броју боја.


Осим тога, БМЦ калуп је погодан за компресионо или бризгање. Компресовање БМЦ се користи за производњу сложених компоненти као што су електрична опрема, аутомобилске компоненте, кућишта за електричне уређаје и алате, у великим индустријским количинама.


ГМТ је термопластика ојачана стакленом простирком, врста масе за обликовање листова са термопластом ојачаном влакнима. Производи се на огромним ламинаторима, коришћењем термопластичне смоле и једног или више облика ојачања. Процес даје лагани, делимично консолидовани, полупроизведени композит у облику листова. Већина облика се производи до ширине од 1300 мм до 1400 мм. Међутим, неки новији облици су направљени у већим, али заштићеним ширинама. Подлога се може исећи на величину како би одговарала постављању у алат за специфичну примену и такође може да садржи декоративну или функционалну површину ламинирану са једне стране. ГМТ калуп омогућава производњу великих делова са ниским трошковима алата и брзим циклусом преко пресовања. Потенцијал за консолидацију делова представља прилику за даље смањење тежине и трошкова.


Предност ГМТ делова калупа: коришћење регенерисаног, низак притисак формирања, дуг период складиштења, кратак циклус обликовања, висока ефикасност производње.


ГМТ калуп се углавном користи у аутомобилској индустрији и грађевинарству, хемијској индустрији, амбалажи, спортској опреми итд.


ЛФТ је материјал за ливење у расутом стању који садржи континуалне влакнасте филаменте који се протежу целом дужином пелета, омогућавајући овим материјалима да покажу истовремено побољшање чврстоће, крутости и отпорности на удар у широком температурном опсегу.


У међувремену, Д-ЛФТ (термопластика са директним дугим влакнима) је доступна за бризгање или компресијско обликовање. Већина Д-ЛФТ система доводи стакло ровинг у екструдер са два пужа (ТСЕ), где се сече помоћу шрафова док се меша са растопљеним полимером и адитивима који су одвојено дозирани. Да би побољшали завршну обраду површине, неки системи користе ножеве за претходно сецкање ровинга пре уласка у ТСЕ. Ова метода генерално даје краће влакно,док директна ротација производи дуга влакна и даје делове са већим структуралним перформансама.


Предност Д-ЛФТ калупа је у томе што може смањити трошкове производње елиминацијом полупроизвода и логистичких напора и повећати флексибилност производње.


Имамо успешно искуство у изради различитих врста калупа за:

· Ауто делови: Браник, хауба мотора, шасија, предња плоча, врата камиона, контролна табла, абажур, подножје, блатобран итд.

· Комуникациони и електрични уређаји: Кутија за електрично бројило, разводна кутија за каблове, трансформаторска и разводна кутија, клима уређај, сателитска антена итд.

· Санитарни и кухињски прибор: Када, умиваоник, лавабо, плафонска плоча, шасија, зидна плоча итд.

· Врата: Имамо јединствено искуство у изради СМЦ/МДФ/ХДФ калупа за врата са структуром дрвета.

· Превоз: СМЦ моторни чамац, СМЦ железнички оквир, седиште за воз, кров, оквир прозора и тоалет итд.

· Конструкција: Цистерна за воду, септичка јама итд.

Ознаке: СМЦ калуп за подвлачење крова Кина, произвођачи, добављачи, фабрика, прилагођени, цитат, направљени у Кини, калуп за ауто делове, калуп за БМЦ, калуп за санитарије, калуп за ЛФТ, калуп за воз и шину велике брзине , СМЦ калуп, калуп за моторни чамац, калуп за кожу врата, калуп за седишта СМЦ, калуп за аутомобиле нове енергије, једињење за кинеске лимове, кинеска БМЦ, кинеска маса за ливење, кинеска ЛФТ калупа (термопластика са дугим влакнима), термопластика ојачана стакленом простирком у Кини ГМТ. Термосет калуп Кина