Тел: +86 755 2357 1734

Банда: +86 189 2287 9832

Е-маил:

Затражи Цитат
Технички центар

Кућа - Пројектни менаџмент - Технички центар - Типови калупа за убризгавање

Типови калупа за убризгавање

03. 09, 2022

Данас се користе многе врсте калупа за убризгавање и алата, као што су калупи са две плоче, три плоче и калупи за наслагане плоче. Калупи са две и три плоче се чешће користе за тешке зидне и производе без паковања. За калупе са две и три плоче користе се и хладни и врући системи. Сви калупи за гомиле користе врући разводник за преношење растопа у шупљине. Свака компонента калупа мора бити машински обрађена и довршена до тачних димензија са веома малим толеранцијама и мора бити термички обрађена да би могла да издржи веома високе притиске убризгавања и стезања. Калупи за бризгање су најскупљи калупи који се користе у преради пластике са веома дугим роком испоруке, потребним за њихов дизајн и производњу. Сваки калуп за бризгање мора бити тестиран и отклоњен како би се доказао систем за избацивање, систем за хлађење и/или грејање и радне компоненте пре него што се стави у производњу.


Калуп за бризгање са две плоче има само једну линију за раздвајање. Ако се користи водилица, она је повезана са обликованим производом и захтева ручно уклањање и одвајање након што се део избаци. Овај тип калупа за ињектирање је најјефтинији за израду и обично се користи за делове са релативно једноставном геометријом.


Типови калупа за убризгавање


Калуп за бризгање са три плоче има две линије за раздвајање, једну за систем водилица и једну за ливени производ. Када се калуп за бризгање отвори, водилица се аутоматски одваја од производа како би се омогућило одвојено руковање. Ово елиминише потребу за ручним одвајањем и уклањањем, а систем излива и клизача може се директно напајати у систем за рециклажу. Овај тип калупа је скупљи од калупа са две плоче.


Типови калупа за убризгавање


Калуп за ињектирање на наслага може бити два, три или четири нивоа. Предност калупа за слагање је у томе што генерално може да произведе већи број производа у односу на калуп са две или три плоче користећи исту тонажу машинских стезаљки. Недостатак је што је потребна преса за калуповање са много већим отвором дневног светла да би се прилагодила висина калупа. Овај тип калупа за ињектирање је много скупљи и потребно је дуже да се направи. Калупи са три нивоа су веома нови, а калупи са четири нивоа постоје мање од пет година. Индустрија контејнера и поклопаца за млечне производе обично користи калупе за слагање. Четворостепени је уобичајен за поклопце, а двостепен је уобичајен за контејнере.


Типови калупа за убризгавање