Тел: +86 755 2357 1734

Банда: +86 189 2287 9832

Е-маил:

Затражи Цитат
Технички центар

Кућа - Пројектни менаџмент - Технички центар - Шта је калуп за бризгање пластике?

Шта је калуп за бризгање пластике?

03. 09, 2022

Калуп за бризгање је алат за формирање пластике у дизајнирани облик и мерење, чини масовну производњу у наше време много економичнијом и ефикаснијом, названа је мајком индустрије. Не можете замислити како обични људи приуште аутомобил ако су компоненте направљене голом руком. Погледајте око себе где год да сте сада, видећете много ствари направљених од пластике. Сви су изашли из калупа за ињектирање.


У основи, калупи се састоје од 2 главна дела: шупљине и језгра, страна шупљине чини главну спољну површину, страна језгра формира спољашње карактеристике обликованог дела, током обраде калупа; језгро и шупљина ће бити раздвојени тако да се део може уклонити. У идеалном случају, део се може обликовати директно помоћу шупљине и језгра. Али у многим приликама, поред шупљине и језгра, захтевају компликоване механизме када је обликовани објектив сложен, углавном зато што се делови не могу потпуно ослободити у 2 правца, то се звало подрезивање, које не може да се ослободи од стране језгро и шупљину директно, постоје подизачи и клизачи, серијски механизми су дизајнирани да ослобађају подрезе, тако да сваки успех калупа за ињектирање у великој мери зависи од дизајна.


Калуп за ињектирање је прецизан алат и такође мора бити довољно јак да издржи хиљаде циклуса обликовања под високим притиском, тако да материјал калупа за ињектирање мора бити пажљив; то је обично посебан и скуп челик, начин производње калупа за ињектирање је промењен заједно са развојем модерне технологије, главни кораци су ЦНЦ глодање, бушење, ЕДМ, сечење жице, ЦАД/ЦАЕ/ЦАМ технологија која се користи у широком опсегу чине водећи -време израде калупа све краће.

Шта је калуп за бризгање пластике?